Paniksyndrom

Panikångest är ett vanligt förekommande psykologiskt problem. En panikattack är oftast det obehagligaste man har varit med om i livet och många som drabbas tror att de ska dö, bli galna eller tappa kontrollen. För många personer utvecklas det till ett stort hinder i livet där man går runt med en stor rädsla för att drabbas av en attack. Panikattackerna leder till att man ändrar sitt beteende och börjar undvika platser och aktiviteter som förknippas med panikattackerna.
Vanliga symtom är hjärtklappning, tryck över bröstet, andnöd, svettningar, yrsel, illamående och overklighetskänslor. När man haft panikattacker börjar man efter ett tag att feltolka kroppsliga signaler samt undvika vissa situationer och aktiviteter vilket i sin tur förstärker ångesten ännu mer.

KBT är den behandling som har starkast stöd i forskningen och ger ofta goda resultat med kraftigt förbättrad livskvalitet. Läkemedelsbehandling är också ett alternativ som har stöd i forskningen. Psykologbolaget erbjuder KBT behandling, men kan vid behov också förmedla kontakt till en privat psykiater för läkemedelsbehandling.

Boka tid

Vi kan tyvärr inte längre erbjuda tider till nya patienter.

  Ditt namn *

  Din epost *

  Ditt meddelande

  * Obligatoriskt

  Hitta till Psykologbolaget

  [tb_google_map address=”Kronhusgatan 11, 411 05 Göteborg, Sweden” height=”200px”]