ADHD/ADD

Personer som lider av ADD har stora svårigheter med att koncentrera sig på uppgifter och aktiviteter i vardagen och på jobbet. Det är också vanligt att man är mycket lätt distraherad av ljud och rörelse i omgivningen samt har svårt med igångsättning då man ska göra något som är mentalt ansträngande. Ofta skjuter man upp saker som är tråkiga eller jobbiga till sista stund. Ett annat vanligt symtom är att man har svårt att organisera och planera det man gör vilket leder till att tillvaron blir rörig. Det är också vanligt att man är glömsk och tappar bort saker.
Personer med ADHD har ovanstående symtom och är hyperaktiva och impulsiva. Ofta känner man sig rastlös och har stora svårigheter med att koppla av eller ta det lugnt t.ex med familjen en fredagskväll. Man har svårt att vara still med kroppen och har en hög aktivitetsnivå. Det är vanligt att personer med ADHD pratar väldigt mycket samt fattar impulsiva beslut utan att tänka igenom konsekvenserna. Ofta leder detta till ekonomiska eller sociala problem då man kanske gör av med pengar innan man betalat hyran eller säger upp sig från jobbet utan att ha skaffat ett nytt först. ADHD och ADD är något man utvecklar under barndomen.

Forskningen visar att läkemedelsbehandling är den behandling som har starkast forskningsstöd följt av KBT. På Psykologbolaget erbjuds KBT behandling för ADHD och ADD. Det forskningsstöd som finns för KBT vid ADHD och ADD gäller i första hand när det kombineras med läkemedelsbehandling. Om man genomgått en neuropsykiatrisk utredning på Psykologbolaget kan oftast den psykiater som deltagit i utredningen också erbjuda läkemedelsbehandling efter utredning. Men om du redan har en ADHD/ADD diagnos och har pågående psykiatrisk kontakt kan du välja att bara gå i KBT hos oss.

Boka tid

Vi kan tyvärr inte längre erbjuda tider till nya patienter.

  Ditt namn *

  Din epost *

  Ditt meddelande

  * Obligatoriskt

  Hitta till Psykologbolaget

  [tb_google_map address=”Kronhusgatan 11, 411 05 Göteborg, Sweden” height=”200px”]